En

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט ירוק עם ענבים ופקאנים

סלט פשוט ומנצח

רחלי קרוט

לפני כמה שבועות נסעתי לכרמים של ענבי טלי, להכיר מקרוב את זני הענבים המיוחדים שגדלים בלכיש כבר אלפי שנים. 66 משקים חקלאיים כוללת חברת ענבי טלי וכולם מגדלים באהבה ענקית ענבים ירוקים, אדומים ושחורים. משלל זנים וטעמים. וכולם פציחים ומלאי עסיסי. לראות את החקלאים בכרמים, דור שני ושלישי, בוצרים את עמל ידם, זה כנראה אחד המראות המרגשים והמשמחים שיצא לי לחוות. להכנס בין הכרמים, כשהם מלאים באשכולות אשכולות של ענבים, זה רגע שעושה פרפרים בבטן. חקלאות ישראלית במיטבה.

בין שלל הזנים שמגדלים בכרמים היפהפיות של החקלאים, חלקם אתם בטוח מכירים כמו אוטום קריספ וביג פרל וחלקם עדיין בפיתוח, בלט במיוחד זן הסייבל שנמצא עכשיו בשיאו ומככב בשווקים עד סוף יולי-תחילת אוגוסט. מדובר על ענבים שחורים, מתוקים ועסיסיים, מאוד פציחים ומיוחדים. לענבים האלה יש טעם שמזכיר קצת מוסקט והם ממש כמו סוכריות קטנות. למרות הסטיגמה, הלא נכונה, לענבים האלה אין גרעינים והם מפוצצים במיץ מתוק ומתהדרים בקליפה פציחה. לקח לי בדיוק שנייה כדי להתאהב בהם.

המצרכים:

1 שקית מיקס עלים ירוקים (רוקט/אורוגולה/תרד/עלי סלק)
½ כוס פקאנים טבעיים
1 כוס ענבי סייבל

אופן ההכנה:

– קוצצים את הפקאנים וקולים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שיש ניחוח משגע. מצננים.
– חוצים את הענבים לחצי.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים ומגישים מיד.
– במידה ומגישים את הסלט בארוחה חלבית ניתן להוסיף צ'אנקים של גבינה כחולה או גבינת חמד.

למתכונים נוספים

ג'ינגלים

כתבות עיתונות על ענבי טלי

כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית

כתבות וידאו בכל הערוצים

דילוג לתוכן