עוף עם ענבים ובצלים סגולים
עוף עם ענבים ובצלים סגולים
מאת: רחלי קרוט
בין שלל הזנים שמגדלים בכרמים היפהפיות של החקלאים, חלקם אתם בטוח מכירים כמו אוטום קריספ וביג פרל וחלקם עדיין בפיתוח, בלט במיוחד זן הסייבל שנמצא עכשיו בשיאו ומככב בשווקים עד סוף יולי-תחילת אוגוסט. מדובר על ענבים שחורים, מתוקים ועסיסיים, מאוד פציחים ומיוחדים. לענבים האלה יש טעם שמזכיר קצת מוסקט והם ממש כמו סוכריות קטנות. למרות הסטיגמה, הלא נכונה, לענבים האלה אין גרעינים והם מפוצצים במיץ מתוק ומתהדרים בקליפה פציחה. לקח לי בדיוק שנייה כדי להתאהב בהם.
אז נכון, אין כמו ענבים הישר מהמקרר, הם באמת הפינוק המתוק הכי משמח שיש. יהלומים קטנים של עסיס. אבל תסמכו עליו ותשאירו בצד כמה אשכולות כדי להכין מהם מטעמים. המתיקות הטבעית בענבים, בעיקר אלה של הסייבל, הופכת את האוכל לטעים הרבה יותר. כשטעמתי לראשונה את העוף, ששחה במיץ הענבים שניגרו עליו, לא האמנתי שעוף יכול לצאת רך כל כך. החמיצות ריככה את בשר העוף, המתיקות יצרה קרמול וביחד התרחש נס.
מצרכים:
4-5 ירכיי עוף
2 בצלים סגולים, קלופים
1 ראש שום
3 אשכולות ענבי סייבל
4 ענפי טימין
לזיגוג העוף:
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית אבקת שום
אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לרבעים וקוטמים את החלק העליון של ראש השום.
– בתבנית מלבנית ברוחב 30 מניחים את חלקי העוף, כשהצד של העור כלפי מעלה, ומסביבו מניחים בצלים, ראש שום ואשכולות ענבים.
– בקערה קטנה מערבבים היטב את כל מצרכי זיגוג העוף ומברישים ברוטב שנוצר את העוף.
– מעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות (ללא כיסוי) ואופים במשך שעה. מומלץ מדי פעם להרטיב את העוף ואת השום והבצל ברוטב שנוצר בתחתית התבנית.
– אחרי שעה מוציאים את הענבים ואת השום לצלחת וממשיכים לאפות עוד חצי שעה על 200 מעלות או עד שהעוף שחום.
– מוציאים מהתנור, מחזירים את הענבים והשום ומגישים חם לצד פירה או אורז או קוסקוס.
למתכונים נוספים