En

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כבדי עוף בבצל מקורמל וענבים

מתוך הבלוג "מלכת המטבח"

יונית צוקרמן

לפני כמה שבועות נסעתי לכרמים של ענבי טלי, להכיר מקרוב את זני הענבים המיוחדים שגדלים בלכיש כבר אלפי שנים. 66 משקים חקלאיים כוללת חברת ענבי טלי וכולם מגדלים באהבה ענקית ענבים ירוקים, אדומים ושחורים. משלל זנים וטעמים. וכולם פציחים ומלאי עסיסי. לראות את החקלאים בכרמים, דור שני ושלישי, בוצרים את עמל ידם, זה כנראה אחד המראות המרגשים והמשמחים שיצא לי לחוות. להכנס בין הכרמים, כשהם מלאים באשכולות של ענבים, רגע שעושה פרפרים בבטן. חקלאות ישראלית במיטבה.

המצרכים:

אשכול אחד של ענבי טלי מכל צבע- ירוק אדום ושחור.
750 גרם כבד
6 בצלים גדולים
מלח

פלפל

פפריקה

סוכר

כורכום.

אופן ההכנה:

מנקים את הכבד אחד אחד מכל השאריות שיש עליו. (לא לקחת ולשפוך מהקצביה, לפעמיים יש כיס מרה שהקצב לא מוריד, זה מר ומגעיל) להניח ברשת ולא לשכוח לשים תבנית מתחת לכל הדם שיטפטף

מטעמי כשרות קודם צולים את הכבד 250 מעלות גריל טורבו 6-8 דקות.
פורסים את הבצל ומקרמלים אותו עם 2 כפות סוכר, עד שהוא מקבל צבע זהוב יפה.
חוצים את הענבים ומוסיפים לבצל לכ-5 דקות, לקבלת ארומה וטעם עדין.

במחבת אחר שמים כף שמן שופכים מהנוזלים של הבצל והענבים, מוסיפים את הכבד הצלוי מפזרים מעל מלח, פלפל, חצי כף פפריקה, רבע כפית כורכום, שליש כפית אגוז מוסקט. מערבבים ע"י הקפצה את התבלינים. למה? כי כבד זה דבר עדין וערבוב רגיל ישבור אותו.

מעבירים את הכבד למחבת עם הבצל והענבים, מקפיצים ומערבבים שוב בזהירות.
אפשר להגיש על מצע פירה, על קונכיה של בצק עלים או בשקיק פילו….

למתכונים נוספים

ג'ינגלים

כתבות עיתונות על ענבי טלי

כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית

כתבות וידאו בכל הערוצים

דילוג לתוכן