לחם ענבים איטלקי
לחם מתוק וחגיגי עם ענבי סקרלוטה
מאת: עוזי ירון- חקלאי וטבח, ע"פ מתכון איטלקי
החומרים:
שני אשכולות ענבי סקרלוטה (או סגולים אחרים ללא חרצנים)
½ קילו קמח ללחם
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
1 ביצה
3 כפות שמן זית
כוס ורבע מים (בערך, בהתאם להתנהגות הקמח)
אופן ההכנה:
הכנת הענבים – מפוררים את אשכול הענבים לקערה ומחממים במיקרוגל 3-5 דקות
הכנת הבצק – מכניסים למיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והביצה ומערבבים, מוסיפים את השמן, ממשיכים ללוש את הבצק (אין להפסיק באמצע את תהליך הלישה), מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מוכן- גמיש, אחיד, מבריק ולא נדבק, כשהבצק מוכן מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוח כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו
הכנת הלחם – מרדדים חצי מכמות הבצק לעיגול בגודל התבנית ומניחים בזהירות בתוך התבנית מפזרים 4/3 מכמות הענבים שהיו במיקרוגל וללא הנוזלים, במרכז התבנית על שכבת הבצק הראשונה (להשאיר כשני ס"מ מהשוליים) מפזרים מעל 3 כפות סוכר חום דמררה מרדדים את מחצית הבצק השנייה ומניחים על שכבת הבצק הראשונה והענבים מפזרים את שארית הענבים מעל שכבת הבצק השנייה, אפשר לפזר מעל גם מעט סוכר חום
ומכניסים לתנור על חום 200 מעלות ל 45-60 דקות
זהו, הלחם מוכן :-), תנו לו להתקרר.
למתכונים נוספים