מאפה ענבים וריקוטה
גאלט ענבים קייצי, צבעוני ושמח
רות אופק מתוך הבלוג "שמח במטבח"
החומרים לבצק פריך:
350 גר' קמח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גר' סוכר
ביצה אחת
מעט מים קרים
ואפשר גם להשתמש בגרסה קנויה… רצוי על בסיס חמאה
החומרים למלית:
מיכל גבינת ריקוטה (250 גר')
2 כפות דבש
כפית תמצית וניל
ענבים – רצוי גם ירוקים וגם אדומים – ללא חרצנים
שקדים פרוסים (לא חובה)
החומרים להברשה:
ביצה אחת
אופן ההכנה:
בקערת מעבד המזון מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ומערבלים. לאחר מכן מוסיפים את המים – כף אחר כף – עד שהבצק מתחיל להתגבש.
מעבירים את הבצק למשטח מרופד בניילון נצמד, אם צריך מאחדים אותו עם הידיים לגוש אחד ומשטחים. עוטפים בניילון הנצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה לפחות להתמצקות.
כשהבצק התקרר מניחים אותו על משטח מרופד בנייר אפיה, מקמחים משני הצדדים ומרדדים לעיגול בעובי של כסנטימטר.
מחממים התנור לחום של 180 מעלות
להכנת המילוי:
פשוט מוסיפים לריקוטה את תמצית הוניל והדבש ומערבבים, מעבירים את נייר האפיה יחד עם הבצק אל תבנית שטוחה (קל יותר להעביר לתבנית בשלב זה מאשר כשהגאלט כבר מורכב).
מורחים את תערובת הריקוטה על הבצק ומשתדלים שהמריחה תהיה בצורת עיגול. חשוב להשאיר שוליים לקיפול.
מעל תערובת הריקוטה מפזרים את הענבים בערימה יפה ואחידה.
מפזרים מסביב לענבים ומעליהם את פרוסות השקדים
ועכשיו לחלק הכייפי של עיצוב הגאלט – בעדינות ובעזרת נייר האפיה מקפלים את שולי הבצק מעל המלית, תוך קיפול קטן של הבצק כך שבסוף נקבל מאפה עגלגל.
מברישים את הבצק במעט ביצה שערבבנו עם כף או שתיים של מים.
לסיום, בשביל היופי – מפזרים עוד קצת פרוסות שקדים על החלק החיצוני של הבצק.
אני גם החלטתי לפזר אבקת סוכר עם מסננת מעל הגאלט לפני האפיה
מעבירים את התבנית עם הגאלט לתנור ואופים אותו במשך כ 40-50 דקות, עד שכולו זהוב, הבית מריח מדהים והענבים כבר התרככו.
אז זה הגאלט שלי – קייצי, צבעוני וכל כך שמח והענבים נותנים לו טוויסט מיוחד
למתכונים נוספים