סלט קינואה אדומה עם ירקות וענבים
סלט לבוהריים קייצי
מאת: תמר עזאני, כורמת בענבי טלי
את ההמלצה קיבלנו מתמר עזאני, שמנהלת כבר 3 שנים את המשק המשפחתי, "אחרי 20 שנה בהייטק קצת חששתי לקחת את המשק, אבל מהר מאוד היה לי ברור שאני נהנית מהעבודה, הרגשתי שלמעשה כל החיים שלי הובילו אותי לכאן ועכשיו הגיע הזמן להתחבר לשורשים, תרתי משמע.."
כחלק מאורח החיים המאוזן שאימצה מאז שעזבה את עולם ההייטק, תמר לא מוותרת על סלט קינואה אדומה בשילוב מגוון של ירקות וענבים. "למרות שהבשלן אצלנו בבית הוא דווקא בעלי, אני מאוד אוהבת להכין סלטים, בדגש על הסלט הספציפי הזה, מכיוון שהוא כל כך מרענן וכיפי"
מצרכים:
להכנת הקינואה:
1 כוס קינואה אדומה, שטופה היטב ומסוננת
3/4 1 כוסות מים
קצת מלח
לסלט:
גמבה, גזר, בצל – קצוצים דק
אשכול ענבים חתוכים
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון
3-4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
את הקינואה מבשלים במים רותחים, ממש כמו אורז. ברגע שהיא נפתחת מוציאים אותה, מסננים מהמים ונותנים לה להתקרר.
מוסיפים איזה ירקות שרוצים – גמבות במגוון צבעים, גזר, בצל סגול, נקטרינה וענבים חתוכים בצבעים שונים.
לתיבול יש להוסיף קצת שמן זית, מלח, פלפל ולימון
כל מה שנשאר לעשות זה לקבל ים של מחמאות. בתאבון!
למתכונים נוספים
הכל
סלטים
לילדים
מאפים
קינוחים
עיקריות
ראשונות
הכל
סלטים
לילדים
מאפים
קינוחים
עיקריות
ראשונות