עוגת ענבים טבעונית עם קראמבל
אולגה טוכשר מתוך הבלוג "המרכיב הסודי"
החומרים לעוגה (לתבנית 30*20):
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן צמחי
1/4 כוס רסק תפוחים
1/2 כוס חלב סויה / שקדים / אורז
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
300 גרם (כ- 2 כוסות) ענבים שחורים (ללא חרצנים), חצויים
מרכיבים לקראמבל:
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח
1/3 כוס שיבולת שועל עבה
3/4 כוס סוכר חום דמררה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן קוקוס
500 גרם (כ- 3 כוסות) ענבים שחורים חצויים,ללא חרצנים
מרכיבים לקראמבל:
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח
1/3 כוס שיבולת שועל עבה
3/4 כוס סוכר חום דמררה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים בצק: מניחים בקערה גדולה קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
מוסיפים שמן, רסק תפוחים, חלב צמחי ווניל ומערבבים היטב עד לקבלת בצק סמיך ודביק.
מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית לכדי שכבה אחידה.
מפזרים מעל ענבים ומשאירים בצד.
מכינים קראמבל: מניחים בקערה קמח, שיבולת שועל, סוכר חום ומלח ומערבבים. מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים ידנית עד לקבלת תערובת פירורית גסה.
מפזרים את הקראמבל מעל הענבים, מכניסים את התבנית לתנור ואופים בין 30 ל- 40 דקות (תלוי בתנור), או עד שהקראמבל מזהיב.
חותכים ומגישים.
שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
רסק התפוחים במתכון הזה בא להחליף ביצה. אפשר להמיר אותו בבננה קטנה מעוכה, או 3 כפות חמאת בוטנים, או ב"ביצת" זרעי צ'יה.
אפשר להשתמש בשיבולת שועל עבה או דקה. העבה נותנת לעוגה מרקם קראנצ'י.
אפשר להחליף את השיבולת שועל בכמות זהה של קמח.
אפשר להגדיל את כמות המלח ע"פ טעמכם, אני מאוד אוהבת את הניגודיות בין מתוק למלוח. את הקראמבל אפשר לטעום לפני שהוא נאפה.
למתכונים נוספים