En

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צלי בקר עם ענבים וכוסברה

הצלי מקבל ארומה וטעם של בשר מבושל ביין אבל למעשה זהו מתכון נטול אלכוהול,

התוצאה ארומטית והבשר ממש נמס בפה

החומרים:

2 ק"ג בשר בקר לצלי
כף שמן צמחי
3-2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
כוס וחצי ענבים אדומים או שחורים
3 כפות קמח
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2 כוסות ציר בקר מאיכות טובה
כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
1/2 כפית פלפל (או יותר לפי הטעם)
ענף טימין
עלה דפנה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה להגשה

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס.
מחממים את השמן במחבת כבדה ועמוקה (כזו שניתן גם להכניס לתנור, או סיר מתאים) ומשחימים היטב את נתח הבשר מכל צידיו, בסבלנות, 6-4 דקות לכל צד.
מעבירים את נתח הבשר לצלחת בצד. אם השאריות במחבת נראות שרופות מידי, שוטפים אותה ומוסיפים מעט שמן.
אם לא – ממשיכים לבשל במחבת.
מזהיבים את הבצל והשום, מוסיפים את הענבים, הקמח והכוסברה.
מחזירים את הנתח למחבת מוסיפים את הציר, התבלינים ועשבי התיבול, מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים או עד שהבשר רך מאד.
מוציאים את הצלי מהמחבת ופורסים אותו, מצמצמים את הרוטב כ-5 דקות מעל להבה בינונית עד שיסמיך. מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
מקשטים בפטרוזיליה ומגישים עם הרוטב בצד

למתכונים נוספים

ג'ינגלים

כתבות עיתונות על ענבי טלי

כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית

כתבות וידאו בכל הערוצים

דילוג לתוכן