קוקטייל אוזו וענבים
משקה שעושה שמח
מאת: רן נאמן, חקלאי וברמן
קבלו קוקטייל אלכוהולי שירים קצת את אווירת הקיץ… רן נאמן, כיום כורם אבל בעברו עשרים שנות תל אביביות, עמוק בסצנת הבארים והמסעדות (אהה וגם במשרד הביטחון), רן החליט שהחיבור שלו עם האדמה חזק ממנו וחזר הביתה להקים מחדש את המשק המשפחתי.
כדי ליצור קוקטייל מרענן ומשגע, רן ממליץ לשלב את הענבים ביחד עם אניס. "אני אוהב את השילוב הזה. מבחינתי זה מתאים לאזור הים התיכון, חיבור שפותחת את הנשמה והלב".
החומרים:
חופן ענבים סגולים וירוקים ללא חרצנים
חופן נענע
100 סמ"ק אוזו (2 כוסות אספרסו)
מיץ לימון בכמות של 1 ליים
מי סוכר (לא חובה) – חצי כפית סוכר מומסת ב-50 סמ"ק מים חמים
ג'ינג'ר אייל או מיי טוניק
להגשה – עלה נענע וענבים חצויים בשני צבעים
אופן ההכנה:
הכניסו לשייקר חופן ענבים סגולים וירוקים וכתשו אותם.
הוסיפו למחית חופן נענע, אוזו, מיץ לימון, ומעט מי סוכר (לא חובה).
כותשים יחד היטב, מנערים ומסננים לתוך כוס מלאה בקוביות קרח.
לסיום ניתן להשלים עם ג'ינג'ר אייל,
להוסיף פנימה נענע וכמה ענבים חצויים בשני צבעים בשביל הגיוון והטעם –
והרי לכם מתכון מנצח לקיץ הרותח.
למתכונים נוספים
הכל
סלטים
לילדים
מאפים
קינוחים
עיקריות
ראשונות
הכל
סלטים
לילדים
מאפים
קינוחים
עיקריות
ראשונות