גבינת קממבר ברוטב ענבים
כשקממבר מותך פוגש רוטב ענבים חם... ארוחת בוקר מופלאה! שהחבר'ה לא יפסיקו לדבר עליה
מאת: עוזי ירון, החקלאי והבשלן
החומרים:
חבילת טורטיות
שני אשכולות ענבי סקרלוטה (או סגולים אחרים ללא חרצנים)
1 גבינת קממבר עגולה שלמה
תבנית בינונית חסינת חום (עדיף תבנית "סינייה")
אופן ההכנה:
הכנת הטורטייה – תולים את עלי הטורטייה על רשת התנור וקולים על 200 מעלות במשך כמה דקות עד שהם משחימים קלות.
הכנת הענבים – מפוררים את אשכול הענבים לתבנית ומחממים בתנור כמה דקות, שיתרככו ויגירו נוזלים.
הוספת הקממבר – מוצאים את התבנית עם הענבים, מוסיפים במרכז התבנית את גבינת הקממבר ומחזירים לתנור ל 5-7 דקות עד שהגבינה רכה מבפנים (כדאי לגעת לבדוק, בגלל הקרום של הגבינה לא ניתן לראות אם נמסה מבפנים)
מוציאים מהתנור וישר לשולחן… לארוחת בוקר מושלמת!
בעזרת הטורטיות בוצעים ומנגבים את הגבינה עם רוטב הענבים המשובח.
למתכונים נוספים