תגידו מה שתגידו – סנדוויץ’ מפנק, בכל שעה של היום, תמיד ישאיר אותנו שבעים ומאושרים. אז איך מכינים כריך מפתיע ומפנק עם ענבים? לרועי סלע אשר מתעסק בחקלאות כבר מגיל 14, יש את התשובה בשבילכם. אבל קודם כל – נערוך היכרות: רועי נשוי פלוס ארבעה ילדים ומגדל שני כלבים. אביו עבד כאגרונום בחברה ידועה ואילו מדי חופש הוא היה מצטרף אליו ועובד איתו. גם אחרי התיכון ואחרי הצבא, הגיע רועי לעבוד עם אביו בחקלאות. לפני שתים עשרה שנים, לאחר כמה שנים בהן טייל בעולם, למד בישול והתעסק במסעדנות, הוא חזר למושב ופתח קייטרינג שסיפק ארוחות לילדים במהלך השבוע, אוכל מוכן לשבת ואפילו אוכל לאירועים. במקביל, לפני עשר שנים התחיל לנהל משק של ענבים ובשנתיים האחרונות, אחרי שנדבק בחיידק הכרם, הוא מכוון את עתידו לשם.
ההמלצה של רועי הוא כריך מגניב שהולך אצלו חזק במשפחה. “את הכריך הזה אפשר לומר שחלמתי בלילה”, הוא מספר, “התעוררתי באמצע הלילה עם המתכון הזה ומאז הוא לא נפרד ממני. התחלתי להכין אותו למשפחה והוא הפך לשם דבר אצלנו. עפנו עם זה קדימה והיום זה פתרון כל פעם כשבא לנו להתפנק. כולנו נהיינו מכורים”.
את הכריך החלומי של רועי אפשר להכין בעזרת לחמנייה או לחם איכותי, עליו יש למרוח בנדיבות ממרח זרעי דלעת שמכינים במעבד מזון מזרעי דלעת, מלח ושמן זית. לאחר מכן, מוסיפים טבעות גבינת עיזים, ושני חצאים של ענבי סייבל. את כל אלו מכניסים לכמה דקות בתנור, מוסיפים מעל עלי רוקט, סוגרים, מועכים ופשוט נהנים