En

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מלבי קוקוס עם ענבים מזוגגים

קינוח קוקוס ענבים - מתוק ויפייפה

רחלי קרוט

לפני כמה שבועות נסעתי לכרמים של ענבי טלי, להכיר מקרוב את זני הענבים המיוחדים שגדלים בלכיש כבר אלפי שנים. 66 משקים חקלאיים כוללת חברת ענבי טלי וכולם מגדלים באהבה ענקית ענבים ירוקים, אדומים ושחורים. משלל זנים וטעמים. וכולם פציחים ומלאי עסיסי. לראות את החקלאים בכרמים, דור שני ושלישי, בוצרים את עמל ידם, זה כנראה אחד המראות המרגשים והמשמחים שיצא לי לחוות. להכנס בין הכרמים, כשהם מלאים באשכולות של ענבים, רגע שעושה פרפרים בבטן. חקלאות ישראלית במיטבה.

בין שלל הזנים שמגדלים בכרמים היפהפיות של החקלאים, חלקם אתם בטוח מכירים כמו אוטום קריספ וביג פרל וחלקם עדיין בפיתוח, בלט במיוחד זן הסייבל שנמצא עכשיו בשיאו ומככב בשווקים עד סוף יולי-תחילת אוגוסט. מדובר על ענבים שחורים, מתוקים ועסיסיים, מאוד פציחים ומיוחדים. לענבים האלה יש טעם שמזכיר קצת מוסקט והם ממש כמו סוכריות קטנות. למרות הסטיגמה, הלא נכונה, לענבים האלה אין גרעינים והם מפוצצים במיץ מתוק ומתהדרים בקליפה פציחה. לקח לי בדיוק שנייה כדי להתאהב בהם.

גם במלבי, ענבי הסייבל יצרו סירופ סגלגל יפהפה שמחליף באהבה רבה את הסירופ האדום. מתקבל קינוח עדין עם ענבים מבושלים וסירופ כמוה לא טעמתם.

הצבע הסגול המשגע של הסירופ נוצר בזכות בישול של ענבי הסייבל הנפלאים שמוסיפים לא רק ניחוח וצבע יפהפה אלא גם עסיסיות כיפית שנשמרת גם אחרי הבישול.

המצרכים:

1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס
1 כוס (240 מ"ל) חלב קוקוס או כל חלב צמחי שאוהבים
3 כפות סוכר לבן
4 כפות גדושות קורנפלור
½ כפית מי ורדים – במידה ואוהבים

מצרכים לסירופ ולענבים המזוגגים:

2 כוסות ענבי סייבל ללא הענפים
2 כפות סוכר
¾ כוס מים

מצרכים להגשה:

½ כוס פיסטוקים קצוצים גס
½ כוס קוקוס לבן

אופן ההכנה:

– בסיר בינוני שמים קרם קוקוס, חלב קוקוס (משאירים 4-5 כפות חלב בצד) וסוכר ומביאים לרתיחה עדינה.
– בקערה קטנה, או בכוס, שמים קורנפלור ומוסיפים את החלב שהשארתם בצד (בערך 5 כפות) ומערבבים היטב שלא יהיו גושים. אם צריך אפשר להוסיף 2 כפות מים.
– מוסיפים את הקורנפלור המעורבב לסיר וממשיכים לבשל, תוך כדי טריפה עדינה, עד שנוצר מרקם שמזכיר דני. זה לוקח בערך 10 דקות.
– מעבירים את המלבי החם לכוסות, עד ¾ גובה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
– בינתיים שמים בסיר בינוני את הענבים, הסוכר והמים ומבשלים יחד במשך שעה או עד שהענבים רכים ממש ונוצר סירופ בצבע סגול משגע.
– מעבירים למקרר עד שהסירופ והענבים קרים לגמרי.
– לפני הגשה מוזגים מהסירופ על כל מלבי ומניחים כמה ענבים. מפזרים פיסטוקים וקוקוס ומגישים.

למתכונים נוספים

ג'ינגלים

כתבות עיתונות על ענבי טלי

כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית

כתבות וידאו בכל הערוצים

דילוג לתוכן