פנקייק במילוי מסקרפונה וענבים
כ-25 פנקייקים דקיקים במתיקות טבעית ועדינה
מאת: דנה ברנע, כורמת רב תחומית!
החומרים לבלילה:
1.5 כוסות קמח
1.5 כוסות חלב (או חלב חלופי כמו שקדים)
קורט מלח
2 ביצים
25 גרם חמאה (או תחליף צמחי דומה)
חצי כוס מים
למלית:
גבינת מסקרפונה (או טבעונית דומה)
שני חופני ענבים ללא חרצנים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים (למעט החמאה) היטב, בעזרת מטרפת יד או בלנדר, לבלילה אחידה.
ממיסים את החמאה במחבת שבה נכין את הבלינצ׳סים (טפלון בקוטר של 18-20 ס״מ), כשנמסה מניחים לה להתקרר בצד ומוסיפים אותה לבלילה. מנגבים את המחבת בעזרת נייר סופג.
מוסיפים עוד כשליש עד חצי כוסות מים. הבלילה צריכה להיות דלילה למדי (כמו שמנת מתוקה), כך שתוכל להתפזר באחידות ובדקיקות על המחבת.
מחממים מחבת טוב טוב, ובעזרת מצקת יוצקים מהבלילה, בזמן המזיגה – מומלץ להחזיק את המחבת באוויר, ולפזר את הבלילה בתנועות סיבוביות עד שכל פני המחבת מכוסים היטב, ורק אז מניחים חזרה על האש.
כאשר דפנות הבלינצ׳ס מתנתקות מהמחבת, זה סימן להפוך לצד השני בעזרת תרבד לעוד שניות ספורות ומשם להחליק בעדינות לצלחת שבה נערום את ערמת הבלינצ׳סים המפוארת שלנו. כמות הבלילה כאן תספיק לכ-25 בלינצ׳סים דקיקים וטעימים.
את הבלינצ׳סים ניתן למלא בממרחים מלוחים או מתוקים, לפי העדפתכם.
הפעם בחרתי בגבינת מסקרפונה מפנקת עם עיגולי ענבים.
לגרסה הקייצית פרסתי על כל בלינצ'ס פס מסקרפונה והוספתי עיגולי ענבים קרים, קיפלתי וגילגלתי.
לגרסה החורפית בישלתי את עיגולי הענבים כמה דקות בסיר קטן ואז פרסתי על כל בלינצ'ס פס מסקרפונה והוספתי את עיגולי ענבים המבושלים, קיפלתי גילגלתי והגשתי לשולחן.
* טיפ – כדאי לקפל את החלק התחתון של הבלינצ׳ס הניצב לכיוון המריחה כמעין כיס, ורק אח״כ לגלגל, כדי למנוע נפילה של המילוי .
להגיש לשולחן עם חיוך (-:
למתכונים נוספים