En

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קומבינצית בשרים במרקחת ענבים ויין

מנה מהודרת של פילה בקר, כבד אווז ושקדי עגל במרקחת ענבים ויין, כמות לשתי מנות

השף סהר רפאל, מסעדת כרמים

החומרים:

1 כוס ענבים ללא חרצנים
1/2 כוס סוכר
1/2 חצי כוס יין מתוק (רצוי פורט)
2 ענפי רוזמרין
שמן זית
2 מדליוני פילה בקר במשקל 130 גרם כל אחד
2 מדליוני כבד אווז במשקל 80 גרם כל אחד
200 גרם שקדי עגל, חתוכים לקוביות גדולות ומשופדים
על 2 מקלות קינמון
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

שמים את הענבים והסוכר במחבת עמוקה, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-10 דקות, ללא כיסוי. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים את היין והרוזמרין, ומבשלים עוד 20 דקות.
מחממים מעט שמן זית במחבת גריל. כשהמחבת חמה מאוד שמים בה את נתחי הפילה. לאחר כ-2 דקות הופכים את הפילה ומוסיפים את שיפודי השקדים. לאחר כ-2 דקות נוספות הופכים את הפילה והשקדים, מוסיפים את הכבד ומתבלים במלח ובפלפל. צולים כ-2 דקות נוספות, כשבאמצע הופכים את הכבד.

ההגשה:

מניחים במרכז צלחת מדליון פילה ועליו כבד אווז. משעינים על הפילה שיפוד שקדי עגל ויוצקים על הכל מרוטב הענבים.

למתכונים נוספים

ג'ינגלים

כתבות עיתונות על ענבי טלי

כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית

כתבות וידאו בכל הערוצים

דילוג לתוכן