
מיכל צפיר עושה סדר עם המומחה גיא רוזנפלד
ענבים עשירים בנוגדי חמצון, ובמיוחד רזברטרול, חומר נדיר שנמצא בקליפתם. מחקרים מראים כי רזברטרול מסייע במניעת מחלות לב, מפחית דלקות, ואף מעכב את תהליך ההזדקנות על ידי האטת קיצור הטלומרים – מנגנון ביולוגי הקשור לאריכות ימים.
למרות הטעם המתוק, הסוכר שבענבים מורכב בעיקר מפרוקטוז, אשר בעל אינדקס גליקמי נמוך יחסית (53 מתוך 100). בניגוד לדעה הרווחת, צריכת ענבים אינה גורמת לקפיצות חדות ברמות הסוכר בדם, ולכן יכולה להשתלב בתפריט מאוזן.
לכל צבע יתרונות משלו! ענבים כהים עשירים יותר בפיגמנטים נוגדי חמצון (אנתוציאנים), ואילו ענבים ירוקים מכילים גם הם רזברטרול בכמות גבוהה. ההמלצה: לשלב בין הצבעים וליהנות מכל היתרונות.
אפשר לשלב ענבים בסלטים במקום סוכר או דבש, לצלות אותם יחד עם עוף לקבלת טעמים מתוקים-חמצמצים, או פשוט להקפיא אותם וליהנות מהם כמו סוכריות טבעיות מרעננות.
לא תאמינו, אבל פיתוח זן חדש של ענבים לוקח 17 עד 19 שנים! התהליך מתבצע בשיטות טבעיות וללא הנדסה גנטית, כאשר רק 1 מתוך 10,000 זנים חדשים מצליחים להגיע לשוק.
ענבים מספקים אנרגיה, בריאות ואנטי-אייג’ינג טבעי, עם כל היתרונות שב”מזון-על” אמיתי. מתינות היא המפתח – שלבו אותם בתפריט ותיהנו מתוספת מתוקה ובריאה לחיים! 🍇
כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית