פצצת סוכר או מזון על? עוד תופתעו….
מיכל צפיר עושה סדר עם המומחה גיא רוזנפלד
מה הופך את הענבים ל"מזון-על"?
ענבים עשירים בנוגדי חמצון, ובמיוחד רזברטרול, חומר נדיר שנמצא בקליפתם. מחקרים מראים כי רזברטרול מסייע במניעת מחלות לב, מפחית דלקות, ואף מעכב את תהליך ההזדקנות על ידי האטת קיצור הטלומרים – מנגנון ביולוגי הקשור לאריכות ימים.
האם הסוכר בענבים באמת מזיק?
למרות הטעם המתוק, הסוכר שבענבים מורכב בעיקר מפרוקטוז, אשר בעל אינדקס גליקמי נמוך יחסית (53 מתוך 100). בניגוד לדעה הרווחת, צריכת ענבים אינה גורמת לקפיצות חדות ברמות הסוכר בדם, ולכן יכולה להשתלב בתפריט מאוזן.
איזה צבע ענבים הכי בריא?
לכל צבע יתרונות משלו! ענבים כהים עשירים יותר בפיגמנטים נוגדי חמצון (אנתוציאנים), ואילו ענבים ירוקים מכילים גם הם רזברטרול בכמות גבוהה. ההמלצה: לשלב בין הצבעים וליהנות מכל היתרונות.
איך לשלב ענבים בתזונה?
אפשר לשלב ענבים בסלטים במקום סוכר או דבש, לצלות אותם יחד עם עוף לקבלת טעמים מתוקים-חמצמצים, או פשוט להקפיא אותם וליהנות מהם כמו סוכריות טבעיות מרעננות.
כמה זמן לוקח לפתח זן חדש של ענבים?
לא תאמינו, אבל פיתוח זן חדש של ענבים לוקח 17 עד 19 שנים! התהליך מתבצע בשיטות טבעיות וללא הנדסה גנטית, כאשר רק 1 מתוך 10,000 זנים חדשים מצליחים להגיע לשוק.
אז למה כדאי לשלב ענבים בתפריט היומי?
ענבים מספקים אנרגיה, בריאות ואנטי-אייג'ינג טבעי, עם כל היתרונות שב"מזון-על" אמיתי. מתינות היא המפתח – שלבו אותם בתפריט ותיהנו מתוספת מתוקה ובריאה לחיים! 🍇