עוגת הענבים הקייצית של יותם
עוגה קיצית וצבעונית
מאת: יותם ארונוביץ', מתמודד "מאסטר שף 2019"
החומרים:
כוס ענבים חצויים (מאיזה צבע שרוצים, ללא גרעינים)
מעט רום או קוניאק (להשריית הענבים)
120 גר שקדים
חצי כוס סוכר
120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים גדולות
1/3 כוס קמח
קורט מלח
הוראות ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות)
2. את הענבים החצויים שמים להשריה עם מעט קוניאק או רום. אם הענבים אינם מתוקים מספיק, אפשר להוסיף חצי כפית של אבקת סוכר
3. טוחנים במעבד מזון את השקדים עם 2 כפות סוכר עד לקבלת תערובת של פירורים דקים
4. מקציפים את החמאה עם הסוכר הנותר במיקסר במהירות גבוהה, עד לקבלת קרם בהיר, חלק ואוורירי. מוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, עד שנטמעת היטב בקרם. מורידים מהירות של המערבל, מוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח והמלח, ומערבלים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
5. שמים בתבנית קטנה של פאי (24) ואופים עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (20-30 דקות, תלוי בתנור)
6. מניחים להצטנן
ניתן להגיש עם קרם פרש או קצפת לא מתוקה.
למתכונים נוספים