שאלות נפוצות בנושא בריאות וענבים
האם בדיאטה נטולת גלוטן אפשר לשלב ענבים?
גלוטן הינו חלבון המצוי בדגנים כחיטה, שעורה, שיפון וכוסמין. פירות טריים כענבים אינם מכילים גלוטן ולכן הם בחירה מצוינת גם לחולי צליאק וגם לאנשים הנמנעים מגלוטן. מניעת מזונות המכילים גלוטן זו הדרך הטובה והבריאה לחולי צליאק. נסו מתכונים הכוללים ירקות ופירות במידה ואתם נמנעים מגלוטן.
האם חולה סוכרתי יכול לאכול ענבים?
חולי סוכרת צורכים כ 2-3 מנות פרי ביום (בהתאם להמלצות האישיות של איש מקצוע).
ענבים בהחלט יכולים להשתלב בתפריט כיוון שהאינדקס הגליקמי של ענבים נמוך והם אינם מעלים את רמות הסוכר בדם באופן משמעותי.
מנת פרי (כוס- כ 100 גרם) מכילה כ- 16 15 גרם פחמימות , 69 קלוריות ורכיבי תזונה חיוניים נוספים (נוגדי חמצון, ויטמינים, אשלגן).
כיצד פרי כל כך מתוק כענבים לא מעלה בצורה משמעותית את רמת הסוכר בדם?
כ 54% מכלל הסוכר בענבים הינם פרוקטוז ו 46% גלוקוז.
האינדקס הגליקמי של פרוקטוז הינו 19 (טעמו מתוק משל הגלוקוז ולכן הענבים כל כך מתוקים)
האינדקס הגליקמי של גלוקוז 100
הנוכחות של הפרוקטוז בענבים גורמת מצד אחד למתיקות ומצד שני לאינדקס גליקמי נמוך (53).
האם בענבי טלי שומרים על איכות הסביבה?
ענבי טלי עומדים בתקן גלובלגאפ (ואיזו 9001 ) אשר מבוסס על התפיסה הרעיונית של יישום תנאי גידול, מיון ואריזה נאותים.
כמו כן התקן מתייחס לבטיחות המזון, הגנה על הסביבה ובריאות העובדים ורווחתם.
הגנת הסביבה מתבצעת באמצעות יישום של טכניקות גידול מיטביות המתוכננות להקטין ככל האפשר את ההשפעה השלילית של החקלאות על הסביבה.
כיצד להקפיא ענבים?
ענבים קפואים הם חטיף טעים ומרענן
ניסיתם פעם לאכול ענבים קפואים ? ענבים קפואים הם דרך מרעננת, מזינה ומתוקה להתקרר בקיץ. הנה מדריך פשוט כיצד להכין ענבים קפואים.
מומלץ לבחור ענבים ללא גרעינים : לשטוף, ליבש ולהסיר את הענבים מהגבעול ואז להקפיא. הניחו את הענבים הנקיים והיבשים בתבנית על ניר אפייה והכניסו למקפיא. לאחר שהענבים קפאו לחלוטין ניתן להעביר לשקית המיועדת להקפאה ולאחסנם במקפיא עד לאכילתם. נייר האפייה נועד למנוע את הצמדות הענבים במהלך ההקפאה.
כיצד לחתוך ענבים?
חיתוך הענבים גזל זמן רב עד שמצאנו שיטה ייחודית זו.
אמצו את השיטה ובצעו את השלבים הבאים על מנת להפחית באופן משמעותי את הזמן הדרוש לחיתוך ענבים.
השתמשו בשני מכסים מפלסטיק בגודל זהה עם קצוות מוגבהים, הניחו מכסה אחד על גבי לוח חיתוך.
שימו את הענבים על המכסה התחתון, וודאו שכולם שוכבים שטוחים. הקצה המוגבה של המכסה ישמור אותם במקומם.
הניחו את המכסה השני הפוך על הענבים.
החזיקו את המכסה העליון, חיתכו בעזרת סכין משוננת דרך המרווח בין שני המכסים .
הסירו את המכסה העליון – כל הענבים חתוכים באופן שווה.