En

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פיצה עם ענבים

פיצה כזאת לא תמצאו באף מקום

מאת: איתי הדר-הירש, דור שלישי לכורמים ומגדלי צאן

ניסיתם כבר את כל התוספות האפשריות על פיצה? לא טעמתם כלום אם לא ניסיתם לאכול פיצה עם ענבים – תסמכו על איתי הדר-הירש, דור שלישי במשק המשפחתי, הכולל כרמים ורימונים. הפיצה המקורית של איתי היא שילוב של ענפי העיסוק של בני המשפחה. "סבא שלי מייצר גבינות עיזים, ואנחנו מאוד אוהבים את השילוב שלהן עם ענבים. גם חמי עוסק רבות בבישול ואפייה, כך שפיצות בטאבון זה משהו שאנחנו ממש מחוברים אליו. את הרעיון של תוספת ענבים לפיצה מצאתי באינסטגרם, והחלטתי להכין את זה בעצמי ולשלב את כל העולמות.

החומרים לבצק

3 כוסות מים פושרים
כף סוכר
2 כפות שמרים
חצי כוס שמן
1 קילו קמח
כף מלח

החומרים לרוטב

2 חבילות רסק עגבניות קטן
4-5 כפות שמן זית

החומרים לתוספות

כ-100 גר' גבינת עיזים
חופן ענבים ללא חרצנים, חתוכים לפרוסות דקות

הוראות ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים מים, סוכר ושמרים ומניחים לרגע. מוסיפים לקערה שמן, קמח ומלח ומערבבים היטב.

2. לשים את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת בצק לא דביק. מעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה למשך כחצי שעה/ שעה.

3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למשטח דק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות וכשהתנור חם מאוד (לאחר כ10 דקות של חימום), מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 7 דקות.

5. מוציאים את התבנית (יש להשאיר את התנור דולק), מורחים את רוטב הפיצה, הגבינה והענבים, מפזרים מוצרלה ומחזירים את הפיצה לתנור כאשר היא מונחת ישירות על רשת התנור (עם נייר האפיה).
יש להמשיך לאפות במשך 8-10 דקות, עד להזהבה יפה.

למתכונים נוספים

ג'ינגלים

כתבות עיתונות על ענבי טלי

כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית

כתבות וידאו בכל הערוצים

דילוג לתוכן