
ראיון עם רונה שפר על הבריאות שבענבים
רונה שפר היא דיאטנית קלינית ויועצת תזונה
רונה מסבירה שהצבע השונה נובע מהפגמנט שנמצא בענבים, לכל זן של ענבים יש פגמנטים מעט שונים, הפגמנטים השונים הם חלק מהיתרונות התזונתיים שלו.
רונה מסבירה שחשוב להתייחס, מלבד לערך הקלורי (כמה סוכר יש בזה..), גם לאיכות של הקלוריה ולמקור שלה, לכן דיאטנים כיום ממליצים לאכול מזונות טבעים, לא מעובדים, מתוצרת מקומית ובעונת גידולם הטבעית.
אחד היתרונות הגדולים של הענבים בכך שזהו מקור אנרגיה מתוק וזמין המכיל גם מינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. הם לא דורשים “עבודת הכנה”, אין צורך לקלף או לחתוך אותם והם משמעותית בריאים יותר מ”פאסט פוד” מעובד.
מנת פרי = 12-14 גרגירי ענבים
אין הבדל משמעותי ברמת הסוכר בין צבעי הענבים השונים.
אכילת ענבים בשילוב אגוזים (בעלי רמת שומן גבוה) מאטה את קצב עלית הסוכרים בדם.
שילוב ענבים באוכל יחליף מקורות מתיקות פחות בריאים.
כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית