משפחת שריג
מרים ושלמה באו ללכיש לאחר מות אחיו של שלמה, כיום ניצן מחדשת את המשק, "לנהל משק חקלאי כאישה, זה לא קל אבל אני אוהבת את ההשתנות והאתגר, אין יום שדומה לקודמו…"
מרה בא ממשפחה חקלאית והיה ממקימי לכיש, דודו ניהל את ענבי טלי 20 שנה ועכשיו עבר לכסא החקלאי "ואת יודעת מה, אין הרבה הבדל, כשאתה אוהב משהו ומשקיע את הלב, זה לא משנה איזה כותרת יש לזה, ואיזה ענבים הם הכי אוהבים? ממממ זה לא עניין של טעם, יותר עניין של תזמון.
מרה נולד במושב ביצרון והיה בין מקימי לכיש (מספרים שתמיד הלך יחף) את ניצה הכיר קצת אח"כ, בשנת 1965 הם השתקעו בלכיש. דודו גדל בקרית גת השכנה, כנער עבד בבציר בלכיש,את נעמה ביתם של מרה וניצה הכיר בבית הספר, אבל רק בצבא הפכו לחברים, ב-8/8/88 נישאו והשתקעו בלכיש , מרה בשנות ה-80 היה במקביל לעבודת החקלאות, גם מזכיר תנועת המושבים. דודו ניהל את ענבי טלי 20 שנה, עכשיו הם מנהלים את המשק יחד.
הכל דינמי, אין שום נוהל קבוע של קפה או ארוחת בוקר אבל הכרם הוא קפסולה של שקט, לטבע יש קצב משלו… אוהב לשבת לנוח מידי פעם בזולה בין הכרמים
מרה: לא מאמין שיש מקצוע יותר טוב מזה, אתה נוטע כרם ומלווה אותו לאורך כל חייו, דודו מסכים איתו "יש הרגשת סיפוק גדולה כשאתה מעורב בכל שלבי התהליך וניצה מוסיפה שהיא מאוד אוהבת בקיץ את צליל שקשוק הארגזים מתמלאים בענבים.
בפנסיה? מה זאת אומרת? נצא לכרמים! מרה וניצה אומרים יחד וצוחקים, דודו מוסיף שהוא חולם שלכיש תישאר מושב חקלאי מצליח, מאורגן וסוציאלי ושהילדים יבחרו להמשיך את דרכם
דודו: לכרם יש "חיים משל עצמו" ולעיתים אין קשר ישיר בין הפעולות שלך לתוצאות בשטח, מרה: והאתגר כמובן להגיע לתוצאות הכי טובות
דודו: זה שמבשיל ראשון (-: יש לו טעם של עונה חדשה, טעם של קיץ, זה בכלל לא משנה איזה זן זה, כל זן כשהוא באמת בשל הוא טעים. מרה: כשאני בכרם אני לא מפסיק לאכול ענבים, בבית לא נוגע! טוב, כמה אפשר לאכול באותו יום??
מרים ושלמה באו ללכיש לאחר מות אחיו של שלמה, כיום ניצן מחדשת את המשק, "לנהל משק חקלאי כאישה, זה לא קל אבל אני אוהבת את ההשתנות והאתגר, אין יום שדומה לקודמו…"
הוא הגיע ללכיש בעקבות האהבה לאורלי, אחר כך התאהב גם בחקלאות, לדעתו הזן המנצח זה אוטום קריספ
כילד הוא לא דמיין שיהיה חקלאי אבל אחרי 20 שנה באינטנסיביות של תל אביב הספיק לו! ובבחירת זן הענבים המועדף הוא "הולך עם הזרם"
כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית