En

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פצצת סוכר או מזון על? עוד תופתעו….

מיכל צפיר עושה סדר עם המומחה גיא רוזנפלד

ענבים נתפסים לעיתים כפרי עמוס בסוכר, אך למעשה הם מכילים רכיבים בריאותיים יוצאי דופן שיכולים להשפיע לטובה על הבריאות שלנו. גיא רוזנפלד ה-מומחה שלנו לגידול ענבים, בתכנית "חיים טוב יותר" עם מיכל צפיר, מסביר מדוע סוכר של ענבים בריא.

מה הופך את הענבים ל"מזון-על"?

ענבים עשירים בנוגדי חמצון, ובמיוחד רזברטרול, חומר נדיר שנמצא בקליפתם. מחקרים מראים כי רזברטרול מסייע במניעת מחלות לב, מפחית דלקות, ואף מעכב את תהליך ההזדקנות על ידי האטת קיצור הטלומרים – מנגנון ביולוגי הקשור לאריכות ימים.

האם הסוכר בענבים באמת מזיק?

למרות הטעם המתוק, הסוכר שבענבים מורכב בעיקר מפרוקטוז, אשר בעל אינדקס גליקמי נמוך יחסית (53 מתוך 100). בניגוד לדעה הרווחת, צריכת ענבים אינה גורמת לקפיצות חדות ברמות הסוכר בדם, ולכן יכולה להשתלב בתפריט מאוזן.

איזה צבע ענבים הכי בריא?

לכל צבע יתרונות משלו! ענבים כהים עשירים יותר בפיגמנטים נוגדי חמצון (אנתוציאנים), ואילו ענבים ירוקים מכילים גם הם רזברטרול בכמות גבוהה. ההמלצה: לשלב בין הצבעים וליהנות מכל היתרונות.

איך לשלב ענבים בתזונה?

אפשר לשלב ענבים בסלטים במקום סוכר או דבש, לצלות אותם יחד עם עוף לקבלת טעמים מתוקים-חמצמצים, או פשוט להקפיא אותם וליהנות מהם כמו סוכריות טבעיות מרעננות.

כמה זמן לוקח לפתח זן חדש של ענבים?

לא תאמינו, אבל פיתוח זן חדש של ענבים לוקח 17 עד 19 שנים! התהליך מתבצע בשיטות טבעיות וללא הנדסה גנטית, כאשר רק 1 מתוך 10,000 זנים חדשים מצליחים להגיע לשוק.

למה החקלאות הישראלית חשובה?

מעבר לחדשנות ולפיתוח זנים חדשים, החקלאות הישראלית היא הבסיס לביטחון התזונתי שלנו. גידול מקומי של פירות וירקות מבטיח אספקה טרייה ואיכותית, במיוחד בתקופות של משברים עולמיים.

לחצו לשמיעת הראיון המלא ↓

אז למה כדאי לשלב ענבים בתפריט היומי?

ענבים מספקים אנרגיה, בריאות ואנטי-אייג'ינג טבעי, עם כל היתרונות שב"מזון-על" אמיתי. מתינות היא המפתח – שלבו אותם בתפריט ותיהנו מתוספת מתוקה ובריאה לחיים! 🍇

ג'ינגלים

כתבות עיתונות על ענבי טלי

כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית

כתבות וידאו בכל הערוצים

דילוג לתוכן