דלורית במילוי בשר טלה, ענבים וצנוברים
מנה עשירה וחגיגית, כמות ל-4 מנות
השף סהר רפאל, מסעדת כרמים
החומרים:
4 דלוריות, חצויות ומרוקנות מתוכנן
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
500 גרם בשר טלה (כתף, ירק או שוק), חתוך לקוביות קטנות
250 גרם ענבים ללא חרצנים
3 שיני שום
1/2 כף בהרט
1 כפית חווייג'
1 ליטר ציר (טלה, ירקות, בקר או עוף)
2 כפות צנוברים
3 כפות סילאן
1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הדלורית בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים כ-20 דקות.
מחממים את יתרת השמן במחבת עמוקה או בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שליש מכמות הבשר ומטגנים אותו תוך ערבוב כ-3-2 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שליש נוסף מהבשר ומטגנים שוב עד שצבעו משתנה, וכך עושים גם עם יתרת הבשר.
מוסיפים למחבת את הענבים, השום, הבהרט, החווייג' ו-1/2 כוס ציר. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
ממלאים את הדלוריות בתערובת הבשר ומניחים בתבנית עמוקה. מפזרים עליהן את הצנוברים, הפטריות והסילאן ויוצקים ציר עד לכיסוי.
אופים 10 דקות ב-180 מעלות.
הגשה: מניחים את הדלוריות בצלחות ויוצקים עליהן מהרוטב.
למתכונים נוספים