En

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט עלים ירוקים, ענבים וגבינה כחולה

סלט נהדר לארוחת חג חלבית

החומרים:

חסה מסולסלת בהירה
חצי חבילת עלי בייבי (או עלים אחרים)
אשכול ענבי טלי ירוקים, חצויים, ללא חרצנים
אשכול ענבי טלי שחורים, חצויים,  ללא חרצנים
20 גר' זרעי דלעת  קלויים קלות
200 גר' גבינה כחולה (גורגונזולה או אחרת), חתוכה לריבועים

לרוטב:

6 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
חצי שן שום כתושה
מעט מלח ופלפל
כף דבש או דיבס – רוטב ענבים טבעי

להכנת דיבס – דבש ענבים:

מרסקים במעבד מזון קילו ענבים (או כמה שיש בבית, אפשר לנצל ענבים ישנים)
מסננים וסוחטים את הרסק, שישאר כמה שיותר מיץ
מבשלים על אש קטנה במשך שעה -שעתיים,
עד שהמיץ מצטמצם והופך סמיך יותר, זהירות לא לשרוף אותו
אפשר להשתמש בזה כתוספת מתוקה-חמצמצה להרבה בישולים כמו סלטים ובשר

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה היטב.
שוטפים, מייבשים וקורעים את עלי החסה.

מערבבים עם שאר המרכיבים.
יוצקים את הרוטב ומגישים מיד.

למתכונים נוספים

ג'ינגלים

כתבות עיתונות על ענבי טלי

כתבות עיתונות בכל הערוצים ובכל המגזרים וגם בעיתונות העולמית

כתבות וידאו בכל הערוצים

דילוג לתוכן